Ontdek alle stappen en bronnen om je eigen stamboom te maken

Over de trainer Kim Koops

Kim Koops onderzoekt met haar bedrijf al meerdere jaren families en beschrijft bedrijfsgeschiedenissen. Ze gelooft dat ieder individu, iedere gemeenschap en ieder bedrijf een verhaal te vertellen heeft.

Voor wie is de cursus?

Voor iedereen die onderzoek wil doen naar zijn voorouders en een begin met een eigen stamboom wil maken.
 

Wat leer je in deze cursus?

Leer je voorouders kennen, ontdek hun verhalen en lees wat er van ze terecht is gekomen. Na afloop van deze cursus weet je precies welke stappen je moet nemen en welke bronnen je kunt raadplegen om je eigen familie stamboom te maken. Breng je familie tot leven en krijg meer inzicht in je eigen verleden. 

De cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken

  1. Wat is stamboomonderzoek?
  2. Wat wil je weten?
  3. Thuisarchief
  4. De burgerlijke stand
  5. Bevolkingsregister en hulpregisters
  6. Doop-, trouw- en begraafregisters (DTB)
  7. Het bewaren van je resultaten
     

Een Etadoro cursus kost €55

De eerste stap is het aanmaken van een persoonlijk Etadoro account. Dit account gebruik je voortaan om in te loggen bij je cursus. Nadat je je account hebt aangemaakt gaat u door naar stap 2: de betaling van je cursus. Je betaalt een cursus vooraf.

Heb je al een account? Dan kunt je inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord. Selecteer daar de cursus die je wilt doen en ga naar stap 2.

Na de betaling kun je de cursus meteen starten. Of je kunt ervoor kiezen om te beginnen op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Voldoet de training niet aan je verwachtingen, dan horen we het graag. Tot 2 weken na aankoop van je cursus kun je deze kosteloos annuleren of wijzigen naar een andere Etadoro cursus.

Bestel ook het Etadoro cursusboek

Je kunt er ook voor kiezen om het cursusboek te bestellen: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de informatie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. 
De kosten voor het cursusboek bedragen €14,95 (exclusief verzendkosten). Je kunt het cursusboek direct bestellen maar ook later nog besluiten om het aan te kopen.
 

Wil je naar een cursusbijeenkomst?

De cursusbijeenkomsten worden apart georganiseerd samen met de trainers. Je vindt alle informatie hierover op onze website bij het onderdeel cursusbijeenkomsten.
Ook als je nog geen training volgt, ben je natuurlijk van harte welkom op onze cursusbijeenkomsten. En neem gerust iemand mee.
 

Overige informatie

Na afloop van de cursus ontvang je het Etadoro cursuscertificaat.