icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

Levensverhalen schrijven, aan de slag met creatieve opdrachten

Deze cursus kost €55,00

Welk verhaal vertel jij?

Wat leer je in deze cursus?

Vanuit inspirerende, creatieve schrijfopdrachten leren we je om jouw verhaal pakkend onder woorden te brengen. We geven tips en tools om het schrijfplezier vast te houden. Van writersblock naar schrijfflow, zo zien we het graag. Stap voor stap begeleiden we je in het kiezen van een goed begin, de juiste vorm en invalshoek. Ook is er aandacht voor associatie- en verteltechnieken, herschrijven en – voor wie wil – een publicatie van het verhaal.

Over trainers Annemarie van den Brink en Trea Scholten

Annemarie van den Brink en Trea Scholten: enthousiaste ondernemers in taal en schrijven. Beiden hebben we een eigen bedrijf, samen zijn we eigenaar van Tools voor taal. We hebben originele en effectieve tools in huis om te ontdekken hoe je taal soepel, levendig en met plezier gebruikt. Onze taal- en schrijfcursussen vinden plaats in onze sfeervolle studio in hartje Utrecht, incompany of op locatie.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor iedereen die zijn of haar levensverhaal wilt opschrijven. Of dat van een ander.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. Wat is een levensverhaal? - lees meer...

In deze eerste les vertellen we je wat het eigenlijk is, een levensverhaal. We beginnen met het geheugen. Hoe werkt het en hoe haal je herinneringen op. Ook gaan we in op de vraag of alles in je levensverhaal waargebeurd moet zijn. Tussendoor geven we creatieve schrijfopdrachten om herinneringen op te halen

2. Waar begin je? - lees meer...

Een goed levensverhaal begint bij keuzes maken. Voor wie schrijf je je verhaal? En waarom wil je je verhaal schrijven? Ook laten we je in deze les vast kijken naar een focus of rode draad in je verhaal.

3. Kies je vorm - lees meer...

Kies de vorm van je levensverhaal. Dat staat centraal in les 3. Je maakt kennis met verschillende voorbeelden en genres. En je probeert uit wat voor jou werkt. Ook kijken we opnieuw naar een goede kapstok voor je verhaal en wat jouw verhaal interessant voor je lezers kan maken.

4. Tot de kern komen - lees meer...

In les 4 gaan we een stapje verder: je kiest een thema en maakt een grove opzet voor je verhaal. Ook maak je keuzes in wat je wél en niet beschrijft.

5. Wek je verhaal tot leven - lees meer...

Hoe schrijf je je verhaal zo op dat het binnenkomt bij je lezer? Dat hij of zij zich een beeld kan vormen bij wat jij bedoelt en geraakt wordt door je verhaal? In deze les ga je aan de slag met specifiek en beeldend schrijven.

6. Vertelvorm - lees meer...

In deze les gaan we verder met de kunst van het vertellen en kijken we naar de vorm en de tijd van je verhaal.

7. Puntjes op de i - lees meer...

In les 7 ga je de puntjes op de i zetten. Lopen je zinnen lekker, zijn ze beeldend? Ook bekijken we of de overgangen tussen je hoofdstukken duidelijk zijn. En natuurlijk besteden we aandacht aan de openingszin.

cover_levensverhaal.png

Duur van deze cursus

Deze cursus bevat 7 lessen die allemaal gemiddeld 2 tot 4 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt deze cursus duurt ongeveer 7 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft deze cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop van de cursus kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
persoonlijke begeleiding.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw opdrachten? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Annemarie van den Brink en Trea Scholten. Basis: 25 euro, of advanced: 50 euro (meest gekozen optie).

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!