Cursus hielp om uit zwart gat te komen

 

Interview met Mindfulness cursist Kees Hazelhoff (in samenwerking met Watnou60.nl) 

Kees Hazelhoff (66) draait er niet om heen; “Ik ben na mijn pensionering in het bekende zwarte gat terecht gekomen. Toch wel. Dat was heftig. Ik heb lopen piekeren om een manier te vinden om daar uit te komen. Daarom ben ik een cursus mindfulness gaan volgen. Nu heb ik alles alweer wat beter op de rit.”

Dag en nacht doorwerken, zoals ik gewoon was.

Niet dat Kees als pensionado stil zat: ”Zeker niet. Ik heb eerst zelfs een bedrijfje opgezet. Ik bleef in het ritme, dus dag en nacht doorwerken, zoals ik gewoon was. Ik had onvoorstelbaar veel contacten, was altijd en overal in mijn netwerk in beeld. Na 42 jaar werken bij de politie kwam ik niet los van de gedachte erbij te moeten horen. Daar stak ik al mijn energie in. Achteraf teveel energie, ik kwam niet tot rust. Totdat ik me afvroeg of dat het was wat ik de volgende 20 jaar nog wilde doen. Conclusie: het was mooi geweest. Tijd voor nieuwe dingen. Nog steeds ben ik met van alles bezig, maar niet meer met zaken die iets met vroeger te maken hebben. Ik ben bijvoorbeeld voorzitter van de Familiestichting Haselhoff. Zit in een bestuur. Ik golf. We reizen veel met een camper.”

Nieuwe levensstijl

Acht weken lang heeft hij zes keer per week de oefeningen gedaan die hem online door Karin Hoens, Mindfulness trainer van Etadoro, werden aangedragen. Kees: ”Het ging mij om een nieuwe levensstijl. Dat programma heb ik nu af, maar ik blijf oefenen. Het moet allemaal een onderdeel van jezelf worden. Het is een andere manier van omgaan met jezelf, met je gevoelens, met je leven.” 

Meer weten over de cursus 'Mindfulness: de weg naar meer geluk in uw leven', die gegeven wordt door mindfulness trainer Karin Hoens? Klik dan hier.