icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

Ontdek yoga, voor iedereen in 7 lessen

Deze cursus kost €55,00

Inclusief oefeningen om zelf thuis te doen

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus maak je samen met yogadocente Jolanda van Rijn in 7 toegankelijke lessen kennis met de beginselen van yoga. Zowel theorie als praktijk komen aan bod. Wat deze cursus bijzonder maakt is het feit dat iedereen aan deze cursus deel kan nemen, ongeacht niveau en fysieke mogelijkheden. In bondige, heldere video's worden verschillende variaties van de yogahoudingen getoond. 

Over de trainer Jolanda van Rijn-Heere

Jolanda van Rijn is werkzaam als yogadocente en is gespecialiseerd in yoga en meditatie. Het is haar passie om mensen te laten ervaren dat je meer kwaliteit uit het leven haalt door het beoefenen van yoga. Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met Evean.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met de beginselen van yoga. Voorkennis is niet nodig.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. Wat is Yin yoga? - lees meer...

In de eerste les gaan we dieper in op Yin yoga. Wat betekenen yin en yang eigenlijk? Wat is de rol van bindweefsel in deze vorm van yoga? En ook heel belangrijk: hoe ga je nu zelf aan de slag?

2. Yoga waarnemen en weerstand - lees meer...

Yoga is voor iedereen die wil investeren in fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Of je nu jong of oud, lenig of minder beweeglijk, mannelijk of vrouwelijk bent, dat maakt niks uit. Hoe je binnen Yin yoga kunt waarnemen, maar op wat voor manieren je soms ook weerstand kunt ervaren, leer je in les 2.

3. Principes van yoga - lees meer...

Als je elke dag yogahoudingen uitvoert, kun je dan zeggen dat je ‘aan yoga doet’? Je beoefent regelmatig de asana’s (houdingen), maar wanneer spreken we over yoga en bijvoorbeeld niet over trage gym? Dit leer je in les 3.

4. De oorsprong van Yin yoga - lees meer...

Yin yoga is een yogastijl met eeuwenoude wortels. Deze yogastijl werd in de late jaren zeventig in het Westen geïntroduceerd door Paulie Zink. In les 4 leer je meer over de ontstaansgeschiedenis van Yin yoga en over meridianen.

5. Weerstand - lees meer...

Weerstand is het gevoel van ongemak of ‘discomfort’, waardoor je geneigd bent uit de oncomfortabele houding te komen en (snel) op te geven. In les 5 zul je kennismaken met de verschillende typen weerstand, waarom je in de Yin yoga hiernaar op zoek bent, hoe hiermee om te gaan en het verschil tussen weerstand en pijn.

6. Ontgifting - lees meer...

Bij het beoefenen van yoga komen afvalstoffen los uit de organen. Dit verhoogt de ontgiftingscapaciteit van je lichaam en creëert een detoxeffect (detox betekent ‘ontgifting’). In les 6 zul je leren wat ontgifting is, wat de voordelen van ontgifting zijn en hoe je leert 'afstemmen'.

7. Vernieuwing & ontspanning - lees meer...

Je lichaam is opgebouwd uit verschillende weefsels. Om goed voor je lichaam te zorgen, is het van belang om aandacht te schenken aan deze weefsels. In les 7 leer je onder andere over het belang van een goedwerkende immuniteit, over energie en navoelen.

cursusboek_yoga.jpg

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 7 lessen die allemaal circa 2 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 7 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!