icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

Ontdek hoe je zelf mooie video's kunt maken en delen

Deze cursus kost €55,00

In 6 lessen naar betere video's

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus word je meegenomen in de wereld van het filmen. In 6 lessen leer je o.a. de vuistregels voor het videofilmen, maakt kennis met verschillende shots, hoe je je beelden het best kunt bewaren, monteren en delen. Daarnaast leer je hoe je zelf een documentaire of korte film kunt maken.

Over trainer Joost Timp

Tv-maker Joost Timp zit al 35 jaar in het vak. Hij geeft ook vlogcursussen aan 50-plussers, naar aanleiding van een boekje dat hij daarover schreef. Speciaal voor Etadoro heeft hij nu deze cursus 'videofilmen' samengesteld. 

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die interesse heeft in het maken van video's. Voorkennis is niet nodig.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. Aan de slag met je digitale camera - lees meer...

In de eerste les ga je aan de slag met de basis van het videofilmen. Je krijgt een korte introductie van de camera en leert de vuistregels van het videofilmen.

2. Video's voor jezelf, familie en vrienden - lees meer...

Videofilmen kan heel simpel zijn: je drukt op 'record', filmt een tijdje, drukt op 'stop' en klaar is je filmpje. Maar in deze cursus proberen we de kwaliteit van je video's, zowel in vorm als op inhoud, wat op te voeren. Daarom leer je in deze les bijvoorbeeld hoe je geluid op een slimme manier verwerkt in je film. Maar ook waar je aan moet denken bij het filmen thuis, op vakantie, bij een evenement of sportwedstrijd.

3. Video's delen met de hele wereld - lees meer...

Video is een van de populairste vormen van media van deze tijd. Het maken van video's is al lang niet meer alleen voorbehouden aan professionals: op een website als YouTube weten ook 'gewone' mensen een enorme schare kijkers aan zich te binden. In deze derde les ga je een stapje naar buiten zetten met wat je al geleerd hebt: video's maken voor een groter publiek. Wat komt er kijken bij het maken van een eigen vlog? Waar moet het eigenlijk over gaan? Of misschien heb je een product of dienst die je zou willen aanbieden via internet?

4. De kracht van montage - lees meer...

Je eigen video monteren hoeft tegenwoordig helemaal niet zo veel tijd en moeite meer te kosten. Maar het resultaat van je werk zal er wel enorme sprongen mee maken. In deze vierde les kom je alles te weten over montageprogramma's, op geluid monteren, lapshots en nog veel meer. 'Alles komt goed in de montage'; deze uitspraak zal voor jou helemaal duidelijk zijn!

5. Een korte documentaire maken - lees meer...

Na een wat meer technische les over monteren, gaan we in deze vijfde les weer wat verder op de inhoud van je video's in. We gaan het hebben over het maken van (korte) documentaires. Hoe kies je daar een goed onderwerp voor, en hoe diep je dat uit? Hoe zorg je dat de structuur van je documentaire aantrekkelijk is? Voeg je muziek toe, of een voice-over? Ook komen wat praktische zaken aan de orde over auteursrechten, productie van je video en we verkennen zelfs de mogelijkheden om jouw documentaire in het openbaar te laten vertonen.

6. Een korte film (of muziekvideo) maken - lees meer...

In deze les leer je van alles over het maken van een korte speelfilm. Zo is er bijvoorbeeld een script voor nodig, een crew, en ook over de draaidag zelf is van alles te leren. Je leert het in les 6.

cover_betere_videos_small.png
 

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 6 lessen die allemaal circa 2 tot 4 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 6 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
persoonlijke begeleiding.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw opdrachten? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Joost Timp voor 35 euro.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!