icon1.png
2.png
3.png
4.png

Ontdek het heelal met Govert Schilling

Deze cursus kost €55,00

Leer alles over het heelal

Wat leer je in deze cursus?

Zwarte gaten, planeten, sterren en de oerknal. Het universum zit vol mysteries. Maar we hebben ook al heel veel ontdekt. In deze cursus neemt wetenschapsjournalist Govert Schilling je mee op reis door het heelal. In 8 lessen maak je kennis met de sterrenbeelden, de planeten, ons Melkwegstelsel en nog veel meer..

Over de trainer Govert Schilling

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij heeft al talloze publicaties over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften op zijn naam staan, o.a. de Volkskrant, BBC Sky at Night, Science en New Scientist. Hij schreef tientallen boeken over allerlei sterrenkundige onderwerpen. Govert wordt regelmatig gevraagd om op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie te geven. Hij verzorgt daarnaast publiekslezingen en cursussen. Bovendien deelt hij zijn grote kennis op de populaire website allesoversterrenkunde.nl, waarvan hij eindredacteur is.

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de soms mysterieuze wereld van het heelal. Voor nieuwsgierige mensen die benieuwd zijn naar de kosmische wereld waar ze zelf deel van uitmaken.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. De kosmos ontraadseld - lees meer...

We beginnen bij het begin: de geschiedenis van de sterrenkunde. Hoe kwamen we tot ons huidige wereldbeeld? Met welke bekende telescopen deden en doen wetenschappers hun astronomische ontdekkingen? Ontdek het zelf in de eerste les van deze cursus.

2. Thuisraken aan de sterrenhemel - lees meer...

Maak kennis met de bekende en onbekende sterren en sterrenbeelden en leer ze herkennen aan de nachtelijke hemel. Wist je bijvoorbeeld dat je eigen sterrenbeeld op je verjaardag juist niet te zien is...?

3. Maan, zon en aarde - lees meer...

Vanaf aarde zien we nooit de achterkant van de maan; de zon is eigenlijk een ster; en behalve een zonsverduistering kennen we ook een fenomeen dat bloedmaan genoemd wordt. Dit en nog veel meer kennis over de bekendste hemellichamen vind je in de derde les van deze cursus.

4. Het zonnestelsel - lees meer...

De maan draait om de aarde, en de aarde is een planeet in een baan om de zon. Maar het zonnestelsel bevat nog veel meer boeiende hemellichamen: planeten, manen, ijsdwergen, planetoïden en kometen. Maak in les vier een uitgebreide rondreis door ons zonnestelsel en haar ontstaansgeschiedenis!

5. Het Melkwegstelsel - lees meer...

Op een kraakheldere nacht zijn er met het blote oog al zo een paar duizend sterren te zien. Ontdek hoe sterren ontstaan en wat hun eigenschappen zijn en hoe ze onderdeel vormen van het Melkwegstelsel. Maar dat Melkwegstelsel bevat meer: spiraalarmen, nevels en sterrenhopen. Lees hierover alles in les 5 van deze cursus.

6. De levensloop van sterren - lees meer...

Sterren doorlopen een hele levensloop: van geboorte tot dood. Hoe verloopt dit precies? Hebben lichte sterren eenzelfde levensloop als zware sterren? En welke bizarre objecten ontstaan er op het moment dat een ster aan zijn eind komt? In les 6 vertelt Govert je alles over zware sterren, witte dwergen, zwarte gaten en knipperbollen.

7. Sterrenstelsels en de evolutie van het heelal - lees meer...

Ons Melkwegstelsel is slechts een van de talloze sterrenstelsels is in een onvoorstelbaar groot heelal. In deze les maak je kennis met andere sterrenstelsels, die óók allemaal stervormingsgebieden, planetenstelsels, exploderende supernova’s en sterrenhopen bevatten. Ook gaan we in op ingewikkelde onderwerpen als de uitdijing van het heelal en de oerknal.

8. Buitenaards leven en andere kosmische raadsels - lees meer...

Hoeveel we ondertrussen ook weten, rondom het heelal en de astronomie blijven er altijd nijpende vraagstukken en onopgeloste mysteries bestaan. Is er leven op Mars (geweest)? Zijn er naast de aarde überhaupt planeten waar leven mogelijk is? En wat is het raadselachtige donkere energie? Kortom: een waardige laatste les van deze boeiende cursus.

cursusboek-sterrenkunde.jpg
 

Duur van deze cursus

Deze cursus bevat 8 lessen die allemaal gemiddeld 1 tot 2 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt deze cursus duurt ongeveer 8 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft deze cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop van de cursus kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
icon.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€20,35 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw opdrachten? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Govert Schilling voor 25 euro.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!