icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

Ontdek alle stappen en bronnen om je eigen stamboom te maken

Deze cursus kost €55,00

Ontdek wie jouw voorouders waren

Wat leer je in deze cursus?

Leer je voorouders kennen, ontdek hun verhalen en lees wat er van ze terecht is gekomen. Na afloop van deze cursus weet je precies welke stappen je moet nemen en welke bronnen je kunt raadplegen om je eigen familiegeschiedenis inzichtelijk te maken. Breng je familie tot leven en krijg meer inzicht in je eigen verleden. 

Over de trainer Kim Koops

Kim Koops onderzoekt met haar bedrijf al meerdere jaren families en beschrijft bedrijfsgeschiedenissen. Ze gelooft dat ieder individu, iedere gemeenschap en ieder bedrijf een verhaal te vertellen heeft.

Voor wie is de cursus?

Voor iedereen die onderzoek wil doen naar zijn voorouders (genealogie) en een begin met een eigen stamboom wil maken. Je krijgt per les twee opdrachten: een theorie-opdracht om gevoel en kennis op te doen van stamboomonderzoek, en een opdracht voor je eigen onderzoek. Hiermee ga je aan de slag met je eigen stamboom.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. Wat is stamboomonderzoek? - lees meer...

In deze eerste les krijg je een korte introductie in wat stamboomonderzoek is. Je leert over de ‘basisgegevens’ die gebruikt worden voor stamboomonderzoek en een introductie van welke bronnen je gaat gebruiken voor je onderzoek.

2. Wat wil je weten? - lees meer...

Les 2 gaat in op wat jouw wensen zijn voor je stamboomonderzoek. Wat wil je weten? Je leert over de verschillende stambomen en welke het meest geschikt is om jouw vragen te beantwoorden.

3. Thuisarchief - lees meer...

Het onderzoek begint bij het thuisarchief. In les 3 bekijk je wat een thuisarchief is, en leer je wat verschillende documenten over jouw familiegeschiedenissen kunnen vertellen. Benieuwd welke documenten belangrijk kunnen zijn voor jouw stamboom? Je leert het in les 3.

4. De burgerlijke stand - lees meer...

In de vierde les van deze cursus gaan we dieper in op wat de burgerlijke stand is, en wat je er uit kunt leren over je familie. Je leert welke informatie in je welke documenten in de burgerlijke stand kunt terugvinden. Tot slot vertellen we ook nog meer over het ontstaan van achternamen.

5. Bevolkingsregisters en hulpregisters - lees meer...

Wat staat er precies in het Bevolkingsregister? En wat zijn hulpgeristers? In deze les besteden we aandacht aan deze twee begrippen en leer je hoe de Nederlandse bevolking in beeld werd gebracht en wat er in een bevolkingsregister en hulpregisters staat.

6. Doop-, trouw-, en begraafregisters (DTB) - lees meer...

Wanneer je echt diep in de geschiedenis van je familie wilt zoeken, kun je terecht bij het Doop-, trouw- en begraafregister (DTB). In deze les leer je hoe je stamboomonderzoek doet voor de 19e eeuw, welke aktes er in de DTB-registers staan, en welke informatie er in te vinden is.

7. Het bewaren van resultaten - lees meer...

Nu, na het einde van je onderzoek is het zaak om de resultaten goed op te slaan en te bewaren. In deze laatste les hoe je een mooi overzicht maakt van de resultaten. Er komen verschillende systemen aan bod om je stamboom te bewaren en in beeld te brengen. Je krijgt tips over het bewaren van de gevonden documenten en hoe je jouw stamboom kunt publiceren.

covers_stamboom.png
 

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 7 lessen die allemaal circa 2 tot 4 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 7 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!