icon1.png
2.png
3.png
4.png

Beter slapen

Deze cursus kost €55,00

Ontdek hoe jij beter kunt slapen

Wat leer je in deze cursus?

Misschien vraag je jezelf af “een cursus over slapen?” Kun je dan iets leren over slaap? Zeker! In deze cursus krijg je antwoord op slaapvragen die iedereen zichzelf wel eens stelt. Is het gewoon om 8 uur aaneengesloten te slapen? En tellen de uren voor 12 uur werkelijk dubbel? Waarom worden ’s nachts kleine dingen zo groot? Kun je ook te moe zijn om te slapen? Waarom voelen we ons niet helder en fit wanneer we slecht slapen? In deze slaapcursus krijg je een inkijkje in de werking van het brein en leer je over de balans tussen waken en slapen. Je krijgt verrassende antwoorden op je vragen rondom slaap en je krijgt handvatten om de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren.

Over de trainer Rob de Ron

Slaaponderzoeker Rob de Ron raakte geïnteresseerd in de wereld van slaap toen zijn vrouw last kreeg van slaapproblemen. Hij ging zich verdiepen in de wetenschappelijke kant van slapen en waken en raakte daarbij ook gefascineerd door het begrip slaap in culturele en historische context. In combinatie met zijn jarenlange ervaring als yogatrainer, ontwikkelde hij de eerste Nederlandse slaapcursus waarin de werking van het brein en het belang van rust centraal staan.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen die de kwaliteit van zijn slaap wil verbeteren, of je nu een goede of een slechte slaper bent.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. De hersenen kunnen niet zonder - lees meer...

Wie herkent het niet: wel willen, maar niet kunnen slapen. De basis hiervan vind je in het brein. In deze les kom je daarom alles te weten over de werking van het brein, verschillende hersenstructuren en hersenfuncties, en hoe slaap daarmee verweven is.

2. Het ritme van de nacht - lees meer...

Hoeveel controle kun je eigenlijk zelf uitoefenen op het natuurlijke proces van slapen en waken? En welke invloed heeft je leeftijd of levensfase hierop? Leer in dit hoofdstuk over je biologische klok, over wat er gebeurt in je lichaam tijdens de vijf slaapcycli en welke processen door onszelf te beinvloeden zijn.

3. Tijdsurfen op het ritme van dag en nacht - lees meer...

In de derde les van deze cursus ontdek je wat het circadiaans ritme is, wat de invloed van onze moderne samenleving daarop is, maar ook wat we kunnen leren van onze verre voorouders. Welke factoren bepalen jouw sleutel tot een ideaal dag- en nachtritme?

4. Rust en pauze - lees meer...

We duiken nog wat verder in ons circadiaans ritme en focussen daarbij op het belang van rust op slaap. Niet alleen biedt deze les inzicht in het belang van rust en pauze, je krijgt ook praktische en heldere tips om rust en pauze zo goed mogelijk in te passen in je leven.

5. Slaapproblemen - lees meer...

Wist je dat tot wel 10% van de Nederlanders last hebben van slaapklachten? In deze tot de verbeelding sprekende les kom je van alles te weten over verschillende soorten slaapstoornissen: parasomnieën, circadiaanse ritmestoornissen en insomnie.

6. Aanpak van slaapproblemen - lees meer...

In de laatste les van deze cursus blijven we nog even bij slaapproblemen, maar richten we ons op de oorzaak en de aanpak. Waarom houden je hersenen je uit je slaap? Heeft niet slapen ook voordelige kanten? Wat kun je doen om de vicieuze cirkel te doorbreken?

cursusboek-slapen.jpg
 

Duur van deze cursus

Deze cursus bevat 8 lessen die allemaal gemiddeld 1 tot 2 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt deze cursus duurt ongeveer 8 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft deze cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop van de cursus kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!