icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

Schrijf met al je zintuigen!

Deze cursus kost €55,00

Start vandaag nog met jouw verhaal

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus ga je op een praktische en inspirerende manier aan de slag met de kunst van het schrijven! Je leert te werken met schrijftechnische aspecten, zoals perspectief, tijdsverloop en dialogen. En je leert schrijven met al je zintuigen. Of het nu gaat om waargebeurd of verzonnen, bovenal ontdekt je hoe heerlijk het is om verhalen en gedichten te schrijven. 

Over de trainer Annie van Gansewinkel

Annie van Gansewinkel is schrijfster en schrijfdocent. Ze schreef tientallen boeken in allerlei genres voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze deelt graag haar kennis en enthousiasme voor het schrijven. Iedereen heeft immers een eigen verhaal te vertellen!

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor iedereen die zijn creatieve schrijftalent wil ontdekken en ontwikkelen. Voor mensen met en zonder schrijfervaring. Wat zit er allemaal in jouw pen?

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. Hoe kom je tot schrijven - lees meer...

In deze eerste les maken we je wegwijs in de wereld van het schrijven. Waarom schrijf je? Waar schrijf je? Voor wie? Hoe schrijf je? En wat schrijf je? Dit zijn vragen die in deze les allemaal worden behandeld.

2. Met elke ogen kijk je? - lees meer...

Als eerste zintuig in deze cursus komt het gezichtsvermogen (het zien) aan bod. Wij raken steeds meer visueel ingesteld, alleen al door het snellere levenstempo en de hoeveelheid informatie die we dagelijks verwerken. Het schrijftechnische onderwerp van deze les sluit aan bij het zintuig gezichtsvermogen. We hebben het over het vertelperspectief.

3. Daar zit muziek in - lees meer...

Hoewel we tegenwoordig vooral visueel zijn ingesteld, moeten we het gehoor niet verwaarlozen bij het schrijven. Daarom besteden we deze les aandacht aan dit zintuig. Voor de opbouw van een verhaal is het belangrijk om goed na te denken over het verloop van de tijd. Ook maakt het soms uit of je een verhaal schrijft in de tegenwoordige tijd of de verleden tijd. Dit alles en meer leer je in deze les.

4. In geuren en kleuren - lees meer...

In deze vierde les komt het zintuig reukvermogen (ruiken) aan de orde. Schrijftechnisch hebben we het over taalgebruik en woordkeuze, onder meer ambtelijk taalgebruik, jargon, modetaal en gevaarlijke constructies. Hoe deze aspecten uw verhalen kunnen beïnvloeden, leer je in les 4.

5. Kraak en smaak - lees meer...

In deze vijfde les komt het zintuig smaakvermogen (smaken, proeven) aan de orde. Dit zintuig is evenals het reukvermogen belangrijk voor het opslaan en terughalen van herinneringen. Daardoor verdient het ook extra aandacht bij het schrijven.

6. Op de tast - lees meer...

In deze zesde les komt ons laatste zintuig de tastzin aan de orde en trekken we de lijn door naar gevoel en gevoelens. Dan wordt het verband met schrijven zeker duidelijk. Schrijven gaat niet alleen over feiten, gebeurtenissen, maar vaak ook over emoties.

mockup_cursusboek_schrijven.png
 

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 6 lessen die allemaal circa 1 tot 2 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 6 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
persoonlijke begeleiding.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek ( €19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw opdrachten? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Annie van Gansewinkel voor 75 euro.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!