icon1.png
2.png
3.png
4.png

Ontdek hoe je de tweede fase van je leven ideaal kunt inrichten

Deze cursus kost €55,00

Inzicht, inspiratie en instrumenten om je pensioen actief en positief vorm te geven

Wat leer je in deze cursus?

Stoppen met werken is een hele ingrijpende gebeurtenis. En terecht, want het is het afscheid van een belangrijk deel van uw leven. Maar, ook het begin van de tweede fase van je leven! Nu kunt je je leven opnieuw indelen. Wat wil je nu echt doen? Welke passies wil je ontwikkelen? Deze cursus daagt je uit om deze nieuwe fase vorm te geven.

Over de trainer Mark Claus

Mark Claus komt uit België en geeft al meer dan 40 jaar cursussen, presentaties en workshops in Nederland over de voorbereiding op het pensioen. Hij heeft gezien dat veel mensen slecht geïnformeerd zijn en niet investeren in de toekomst terwijl dat juist een mooie uitdaging is. 

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor iedereen voor wie het pensioen in zicht komt, of een tijdje met pensioen is. 

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. Introductie - lees meer...

Met pensioen gaan. Dat kan een grote verandering zijn. In deze les nemen we je mee in wat het betekent om met pensioen te gaan. We bespreken het hele proces, van afbouw en afscheid.

2. De fundamenten - lees meer...

In de tweede les gaan we in op de fundamenten van je huis: een actieve, positieve en creatieve opstelling. Wat dit precies inhoudt, leer je in les 2.

3. Je lichaam - lees meer...

In deze les krijg je tips voor een gezond en actief leven tijdens je pensioen en om goed voor je lichaam te zorgen. Je gaat zelf een plan maken hoe jij gezond blijft, en maakt kennis met wandelen.

4. Je geest - lees meer...

De vierde les staat helemaal in het teken van de geest. Tijdens je werkzame leven word je geest geprikkeld en uitgedaagd. Als je stopt met werken valt die stimulans weg, en moet je je daar zelf voor zorgen. In deze les krijg je tips hoe jij jezelf geestelijk kan blijven uitdagen.

5. Je hebben en houden - lees meer...

Het belang van je hebben en houden is en blijft een belangrijke pijler van ons welbevinden. In les 5 bespreken we wat je kunt doen om langer door te werken als aanvulling op je pensioen, en hoe je andere geldzaken kunt regelen.

6. Je relaties - lees meer...

Goede relaties bepalen een groot deel van je geluk. Goede relaties met partner, ouders, kinderen, familie, vrienden, buurt, organisaties… In deze les kijken we naar hoe je je bestaande relaties kunt verdiepen en onderhouden, en hoe je nieuwe relaties kunt aangaan.

7. Je zingeving - lees meer...

In de laatste les gaan we het hebben over zingeving. Je gaat kijken naar wat belangrijk is voor jou, wat ertoe doet, wat zinnig is en je jezelf kunt blijven uitdagen.

mockup_cursusboek_pensioen_small.png
 

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 7 lessen die allemaal circa 1 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 7 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen.  

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
persoonlijke begeleiding.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw opdrachten? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Mark Claus voor 25 euro.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!