Een kennismaking met de goden, helden en verhalen uit de Griekse en Romeinse tijd

Waarom Etadoro?

 • Voordelige cursussen al vanaf 55 euro

 • Ervaren en betrokken trainers

 • Direct starten en in je eigen tempo

 • Niet tevreden, geld terug (binnen 14 dagen na aankoop)

Tijdelijk voor slechts 55 euro!

Over de trainer Lineke van Laanen

Lineke van Laanen is jarenlang docent Klassieke Talen geweest en geeft al ruim 10 jaar cursussen, presentaties en workshops over de verschillende aspecten van de Griekse en Romeinse cultuur. Ze wordt telkens opnieuw enthousiast bij het vertellen van verhalen en mythen die ook nu nog steeds actueel zijn.

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de Griekse of Romeinse mythologie of de kennis van vroeger wil opfrissen.

Wat leer je in deze cursus?

Zeus en Aphrodite: je hebt vast weleens van hen gehoord, maar ken je ook hun verhalen en invloed? In deze cursus leer je de belangrijkste goden en helden kennen en de prachtige verhalen die daarbij horen. De beroemde namen uit boeken, op het toneel en in de beeldende kunst die eerder onbekend waren, kun je nu plaatsen. Er zal een wereld aan kennis voor je open gaan, want de mythologische verhalen en goden zijn nog overal aanwezig!

Doe nu de proefles en krijg een goed beeld van de cursus.

 

 

De cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken

 1. Inleiding, ontstaan wereld en goden

 2. Olympische goden, eerste generatie

 3. Olympische goden, tweede generatie

 4. Helden: Perseus, Herakles en Theseus

 5. Mythologie in tragedies

 6. Trojaanse oorlog, Ilias van Homerus

 7. Odyssee van Homerus, Aeneis van Vergilius

 8. Metamorfosen van Ovidius

 

De cursus heb ik als heel erg leuk ervaren. Ik kende al veel van de verhalen, maar deze cursus heeft alles weer opgefrist. Vooral de opdrachten vond ik leuk. Geen overhoring van de stof, maar je aan het denken zetten over wat je gelezen hebt. Ook de lengte vond ik goed. Niet te lang en niet te kort. Ik vind de cursus een tien waard.
— Marianne Weitering uit Almere over de cursus Mythologie
 

Deze cursus kost tijdelijk slechts 55 euro!

De eerste stap is het aanmaken van een persoonlijk Etadoro account. Dit account gebruik je voortaan om in te loggen bij je cursus.

Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je kiezen welke cursusopties je wilt bestellen, zoals het cursusboek. Daarna ga je door naar stap 2: de betaling van je cursus.

Na betaling kun je direct met de cursus beginnen!

 

Bestel ook het Etadoro cursusboek

Je kunt er ook voor kiezen om het cursusboek bij de cursus te bestellen: handig als naslagwerk en om aantekeningen te maken. De kosten voor dit boek bedragen €14,95 (exclusief verzendkosten á €3,95). 

 

Overige informatie

Na afloop van de cursus kun je het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.