icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

Mindfulness: de weg naar meer geluk in je leven

Deze cursus kost €55,00

Inclusief meditatie oefeningen

Wat leer je in deze cursus?

Mindfulness is ongekend populair. Geen wonder: het zorgt voor meer rust en energie, bewustere keuzes, acceptatie van de leuke en minder leuke dingen in je leven, meer genieten en meer zelfvertrouwen. 
In 8 lessen ervaar je wat mindfulness is via alledaagse activiteiten, meditaties en mindful bewegen. Deze oefeningen krijg je er in deze cursus gratis bij. Doe je mee?

Over trainer Karin Hoens

Karin Hoens kwam een aantal jaar geleden in aanraking met mindfulness. Dat veranderde haar leven. Nu is ze mindfulnesstrainer en heeft ze een missie: heel Nederland de kracht van mindfulness laten ervaren. Karin is categorie 1 gecertificeerd, wat betekent dat verschillende ziektekostenverzekeraars de training vergoeden. Ook is ze aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor iedereen die meer rust en energie wil in zijn/haar leven. Voorkennis is niet nodig.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
Riet+logo-vmbn.png
 
download.png

1. De automatische piloot - lees meer...

Na een korte introductie over het ontstaan van Mindfulness maak je in deze les kennis met de automatische piloot. Wanneer sta je op de automatische piloot, en belangrijker: hoe kun je je bewustzijn vergroten?

2. Omgaan met obstakels - lees meer...

Obstakels kom je overal tegen. Maar hoe ga je nou goed om met obstakels? In deze les leer je hoe de zeven houdingskwaliteiten van mindfulness ondersteunend kunnen zijn aan het beoefenen van opmerkzaamheid en aandacht bij (stressvolle) obstakels in het dagelijks leven.

3. Grenzen leren aangeven - lees meer...

Les 3 gaat over het herkennen van signalen van het lichaam en het luisteren naar deze signalen. Als je hiernaar leert luisteren, weet je precies waar je mogelijkheiden en grenzen liggen.

4. Landschap van stress - lees meer...

Het woord stress wordt gebruikt voor allerlei soorten spanningen die we in ons leven ervaren. Je kunt daarbij onderscheid maken tussen veroorzakers van stress en reacties op stress. Bij mindfulness gaan we vooral in op reacties op stress.

5. Automatische reactie of bewuste respons - lees meer...

"Wat je in deze cursus doet is jezelf -door het geven van aandacht- bewust te worden van je gedachten, houding en zienswijze, die stress veroorzaken. En dan blijkt opeens dat we een keuze hebben. Dan kunnen we de stress beantwoorden in plaats van er automatisch op reageren. De gedachten en gevoelens gaan niet met jou op de loop, nee, je bent nu de baas, en je hebt controle over hoe je omgaat met je gedachten. Bewustzijn, daar draait het om. En dat ben je aan het trainen.

6. Gedachten zijn geen feiten - lees meer...

De illusie dat gedachten de werkelijkheid zijn, wordt gecreëerd door het fenomeen van identificatie. Bij identificatie geef je een deel van je identiteit weg, en daarmee een deel van je essentie. Je wórdt die gedachte. Hoe je hiermee om gaat, leer je in les 6.

7. Voor jezelf zorgen - lees meer...

Hoe goed ken jij jouw lichaam? Hoe subtiel het ons informeert: hoe lang het al tegen ons praat in tintelingen, pulseren en warmte, voordat de absolute grens gemeld wordt door pijn of een dag later spierpijn. In les 7 ga je écht goed luisteren naar je lichaam.

8. De rest van uw leven - lees meer...

Het doel van mindfulness is ons bewustzijn te vergroten zodat we op een situatie kunnen reageren vanuit een keuze in plaats van uit een automatisme. In deze laatste les krijg je tips hoe je mindfulness een goede plek kan geven in je leven.

 
covers_mindfulness.png

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 8 lessen die allemaal circa 1 uur tijd kosten (inclusief de meditaties). Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 8 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 
“Ik ben na mijn pensionering in het bekende zwarte gat terecht gekomen. Toch wel. Dat was heftig. Daarom ben ik een cursus mindfulness gaan volgen. Nu heb ik alles alweer wat beter op de rit.”
— Koos Hazelhoff over de cursus Mindfulness

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
persoonlijke begeleiding.png
 
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: trainer Karin Hoens biedt persoonlijke begeleiding aan. Telefonisch of via skype kun je je ervaringen met haar delen en al je vragen stellen. Kies voor persoonlijke begeleiding van Karin Hoens voor 40 euro per half uur.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!