Maak een ontdekkingsreis door de Westerse kunst- en cultuurgeschiedenis

Over trainer Jana Waarts

Jana Waarts heeft kunstgeschiedenis en cultuurwetenschappen gestudeerd. Zij is o.a. verbonden aan de HOVO als docent en heeft een grote betrokkenheid bij diverse musea en instellingen. 

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen met een (beginnende) interesse in kunstgeschiedenis. Je maakt in deze cursus kennis met de unieke waarde van Kunst en Cultuur en het erfgoed dat ons door de eeuwen heen is aangereikt en heeft uitgedaagd. 

Wat leer je in deze cursus?

Deze cursus is een inleiding in kunstgeschiedenis. Het is een reis door de Westerse kunst- en cultuurgeschiedenis die start met de bakermat van de Westerse beschaving, namelijk het oude Griekenland. Het eindigt bij één van de grootse tijdperken van Europa, de Renaissance, met kunstenaars als Albrecht Dürer, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo en Pieter Brueghel. De periode hierna wordt behandeld in de vervolgcursus.

Per les worden de belangrijkste werken behandeld die bij uitstek bepaalde stromingen, stijlen of opvattingen representeren. Ook leer je kijken naar de betekenissen en de verhalen die vaak via symbolen in kunstwerken zijn vastgelegd. Met de inzichten van docente Jana Waarts zul je de wereld om ons heen beter begrijpen. 


De cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken

 1. Inleiding en de Griekse kunst en cultuur

 2. De kunst van de Etrusken, de Romeinen en de vroegchristelijke kunst

 3. Byzantijnse, Keltische, Karolingische en Ottoonse kunst

 4. Romaanse en Gotische kunst

 5. Vlaamse Primitieven

 6. De Renaissance in Italië

 7. Vervolg Renaissance in Italië

 8. Noord-Italië en Noord-Europa


Deze cursus kost tijdelijk slechts 55 euro!

De eerste stap is het aanmaken van een persoonlijk Etadoro account. Dit account gebruik je voortaan om in te loggen bij je cursus.

Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je kiezen welke cursusopties je wilt bestellen, zoals het cursusboek 14,95 euro of persoonlijke begeleiding voor 25 euro. Daarna ga je door naar stap 2: de betaling van je cursus.

Na betaling kun je direct met de cursus beginnen!


Bestel ook het Etadoro cursusboek

Je kunt er ook voor kiezen om het cursusboek te bestellen: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de informatie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. 
De kosten voor het cursusboek bedragen €14,95 (exclusief verzendkosten). Je kunt het cursusboek direct bestellen maar ook later nog besluiten om het aan te kopen.
 

Wil je naar een cursusbijeenkomst?

De cursusbijeenkomsten worden apart georganiseerd samen met de trainers. Je vindt alle informatie hierover op onze website bij het onderdeel cursusbijeenkomsten.
Ook als je nog geen training volgt, ben je natuurlijk van harte welkom op onze cursusbijeenkomsten. En neem gerust iemand mee.
 

Overige informatie

Na afloop van de cursus kun je het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.


 

Waarom Etadoro?

 • Voordelige cursussen al vanaf 55 euro

 • Ervaren en betrokken trainers

 • Direct starten en in je eigen tempo

 • Niet tevreden, geld terug (binnen 14 dagen na aankoop)

Tijdelijk voor slechts 55 euro!

cursusboek kunstgeschiedenis I.jpg