Proefles van de cursus 'Verstandig schenken'

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Verstandig schenken'. 


Les 1 | Video: nadenken over schenken

Hieronder vind je de video van les 1 van de cursus 'Verstandig schenken'. Veel plezier met het bekijken van de video. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Les 1 | Theorie: inzicht in je financiële situatie

Voordat je gaat schenken, is het verstandig om eerst je eigen financiële situatie in kaart te brengen. Misschien wil je wel schenken, maar blijkt dit in jouw geval niet verstandig te zijn. Simpelweg omdat je het geld op dit moment of in de toekomst zelf goed kunt gebruiken. Uiteraard speelt hierbij de hoogte van de schenking een rol.

Klik op de knop 'Download materiaal' om de theorie van deze les te downloaden.

 

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.


Les 1 | Opdracht: schenken, een plan

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding gekocht? Dan stuur je de opdracht naar je trainer, die er een reactie op geeft. 

Maak om inzicht te krijgen in je financiële behoeften nu en in de toekomst een overzicht van je:

  • huidige en toekomstige inkomen (gebruik bijvoorbeeld de website: www.mijnpensioenoverzicht.nl);
  • huidige en verwachtte uitgaven;
  • je direct beschikbare bezittingen en ‘vaste’ bezittingen en uiteraard ook je schulden.

Bepaal vervolgens welk deel van je vermogen wel of niet nodig is voor je behoeften nu en in de toekomst. Het deel dat niet (direct) nodig is de basis van je schenkplan.

 

Bestel de cursus 'Verstandig schenken' tijdelijk voor slechts 55 euro! 

Heb je al nagedacht of je nu al wilt schenken? Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het doen van een schenking? Volg dan de gehele cursus 'Verstandig schenken' en klik op onderstaande knop.