In 7 lessen leren hoe je je geld het best kunt schenken

Waarom Etadoro?

 • Voordelige cursussen al vanaf 55 euro

 • Ervaren en betrokken trainers

 • Direct starten en in je eigen tempo

 • Niet tevreden, geld terug (binnen 14 dagen na aankoop)

Tijdelijk voor slechts 55 euro!

Over de trainer Nico van Scheijndel

Al bijna 20 jaar is Nico van Scheijndel werkzaam als adviseur op het gebied van belastingen en erfrecht. Naast persoonlijk advies is hij de auteur oa. van de jaarlijkse almanak Erven en Schenken. Zijn belangrijkste advies is om altijd een schenkplan te maken.

Voor wie is de cursus?

Heb je een eigen huis? Erven je kinderen ieder meer dan €20.000? In deze gevallen is, vanuit het oogpunt van erfbelasting, schenken sowieso het overwegen waard.

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met het onderwerp erven en schenken. Je hebt geen juridische of fiscale voorkennis nodig voor deze cursus.

Wat leer je in deze cursus?

Over schenken is veel te zeggen, je kunt gewoon geld overmaken, maar je kunt het ook overwogen en verstandig doen zodat zowel de schenker als de ontvanger er optimaal profijt van hebben. Heb je al nagedacht of je nu al wilt schenken? Weet je wat er allemaal komt kijken bij het doen van een schenking? De cursus Verstandig schenken maakt van jou een specialist in 7 heldere lessen. En zorgt ervoor dat jouw spaargeld niet naar de erfbelasting gaat, maar naar je kinderen of dierbaren.

Doe nu de proefles en krijg een goed beeld van de cursus.

De cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken

 1. Wilt u schenken?

 2. Aan wie wil ik schenken?

 3. Hoe schenken?

 4. Op schrift of niet?

 5. Schenken en de fiscus

 6. Bijzondere regelingen

 7. De aangifte schenkbelasting

Deze cursus kost tijdelijk slechts 55 euro!

De eerste stap is het aanmaken van een persoonlijk Etadoro account. Dit account gebruik je voortaan om in te loggen bij je cursus.

Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je kiezen welke cursusopties je wilt bestellen, zoals het cursusboek. Daarna ga je door naar stap 2: de betaling van je cursus.

Na betaling kun je direct met je cursus beginnen!

Bestel ook het Etadoro cursusboek

Je kunt er ook voor kiezen om het cursusboek te bestellen: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de informatie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. 
De kosten voor het cursusboek bedragen €14,95 (exclusief verzendkosten). Je kunt het cursusboek direct bestellen maar ook later nog besluiten om het aan te kopen.
 

Overige informatie

Na afloop van de cursus kun je het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.