icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

In 7 lessen leren hoe je je geld het best kunt schenken

Deze cursus kost €55,00

Leer wat er allemaal komt kijken bij een schenking

Wat leer je in deze cursus?

Over schenken is veel te zeggen, je kunt gewoon geld overmaken, maar je kunt het ook overwogen en verstandig doen zodat zowel de schenker als de ontvanger er optimaal profijt van hebben. Heb je al nagedacht of je nu al wilt schenken? Weet je wat er allemaal komt kijken bij het doen van een schenking? De cursus Verstandig schenken maakt van jou een specialist in 7 heldere lessen. En zorgt ervoor dat jouw spaargeld niet naar de erfbelasting gaat, maar naar je kinderen of dierbaren.

Over de trainer Nico van Scheijndel

Al bijna 20 jaar is Nico van Scheijndel werkzaam als adviseur op het gebied van belastingen en erfrecht. Naast persoonlijk advies is hij de auteur oa. van de jaarlijkse almanak Erven en Schenken. Zijn belangrijkste advies is om altijd een schenkplan te maken.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met het onderwerp erven en schenken. Je hebt geen juridische of fiscale voorkennis nodig voor deze cursus. Heb je een eigen huis? Erven je kinderen ieder meer dan €20.000? In deze gevallen is, vanuit het oogpunt van erfbelasting, schenken sowieso het overwegen waard.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. Wil je schenken, kun je, en is het verstandig om te schenken? - lees meer...

In de eerste les bespreken we welke aspecten een rol (kunnen) spelen bij het doen van een schenking, zoals bijvoorbeel de eigen financiële situatie. De belangrijke begrippen die hier bij horen worden behandeld en we staan stil bij de redenen om te willen schenken.

2. Schenken algemeen - lees meer...

Bij het doen en ontvangen van een schenking zijn vaak regels van toepassing. In deze les verdiepen we ons in deze aspecten, en welke belemmeringen je tegen kunt komen. Aan bod komen onder andere schenken aan kinderen en schenken aan een derde (waaronder goede doelen).

3. Hoe schenken? - lees meer...

Er zijn verschillende vormen van schenken. In deze les bestudeer je de verschillende vormen en kijk je welke vorm het beste bij jou en de ontvanger past.

4. Op schrift of niet? - lees meer...

Er zijn geen vormvereisten voor een schenking. Je mag een schenking dus doen zoals jij wilt. Maar hoe regel je het goed? Dat leer je in les 4.

5. Schenken en de fiscus - lees meer...

Hoe zit het met schenkbelasting en erfbelasting? Misschien geen favoriete onderwerpen, maar wel belangrijk. In deze les leer je onder andere welke tarieven en vrijstellingen er bestaan voor de schenkbelasting en hoe je daar optimaal gebruikt van kunt maken.

6. Bijzondere regelingen - lees meer...

Na het bespreken van de algemene regels van het schenken en de schenkbelasting is het goed om stil te staan bij een aantal bijzondere regelingen die van belang zijn bij het schenken of waarvan je gebruik kunt maken.

7. De aangifte van de schenkbelasting - lees meer...

Heb je een schenking ontvangen die hoger is dan de vrijstelling? Dan ben je verplicht om aangifte schenkbelasting te doen. Doe de aangifte juist, dan betaal je niet teveel. Wie dit moet doen en hoe je dit moet doen, komt in deze laatste les aan bod.

boek.png
 

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 7 lessen die allemaal circa 2 tot 4 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 7 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
persoonlijke begeleiding.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw opdrachten? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Nico van Scheijndel voor 25 euro.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!