icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

Beter fotograferen voor iedereen, deel 2

Deze cursus kost €55,00

Ontdek wat er allemaal mogelijk is in de wereld van de fotografie

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus ga je samen met trainer Ron de Gruyl dieper in op fotograferen. In de cursus 'Beter fotograferen voor iedereen' deel 1 worden de beginselen van fotografie behandeld. Deze inzichten worden verder opgepakt en uitgediept in deze vervolgcursus. Heb je deel 1 niet gevolgd, maar heb je al wel ervaring met fotograferen? Dan kun je deze cursus natuurlijk ook altijd los volgen.

Trainer Ron de Gruyl neemt je o.a. mee in het bewerken van je eigen foto's, gebruik van de flitser, en landschappen en portretten fotograferen. Maak bovendien in de bonusles kennis met de 'Strobist'-techniek.

Over trainer Ron de Gruyl

Fotograaf Ron de Gruyl zit al 27 jaar in het vak. Naast fotograaf is Ron ook docent. Hij deelt zijn kennis graag met anderen. Met de juiste kennis en trucjes moet iedereen mooie foto's kunnen maken!

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die zijn/haar kennis van het fotograferen wil verdiepen. De cursus is het vervolg op Beter fotograferen voor iedereen deel 1, maar kan met enige voorkennis ook los gevolgd worden.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png

1. Bewerkingsprogramma's - lees meer...

Tegenwoordig kun je met bewerkingsprogramma's op de computer de meest ongelooflijke aanpassingen doen aan je foto's. Maar alleen al met een aantal basisbewerkingen kun je je foto's al naar een hoger niveau tillen. Hoe je dat kunt doe en welke programma's je daarvoor kunt gebruiken vind je in deze eerste les.

2. Landschappen fotograferen - lees meer...

Het fotograferen van landschappen is een vak apart. Om echt een mooi plaatje te kunnen schieten van een landschap, is voorbereiding belangrijk. In deze les bereiden we je voor om mooie landschappen te fotograferen.

3. Portretfotografie - lees meer...

Met camera-instellingen en technieken kun je veel verschillende soorten, unieke portretten maken. Compositie, belichting, perspectief en camera-instellingen spelen een grote rol bij portretfotografie. In deze les gaan we op deze en nog andere aspecten in.

4. Fotograferen met weinig licht - lees meer...

Fotograferen met weinig licht kan uitdagend zijn. In deze les duiken we in het fotograferen met weinig constant licht, zonder flitser.

5. Flitsen met ingebouwde flitser - lees meer...

Het gebruik maken van een flitser kan harde, onflatteuze en onnatuurlijk uitziende foto's opleveren. Maar, het juiste gebruik van de flitser in bepaalde situaties kan de foto juist erg verbeteren. Les 5 richt zich helemaal op de (ingebouwde) flitser.

6. High key en low key fotograferen - lees meer...

Heb je al eens gehoord van high key en low key fotograferen? Waar we het in eerdere lessen hadden over de juiste en een evenwichtige verhouding tussen licht en donker in je foto, zullen we die kennis in deze les even bewust negeren.

7. Bonus! Inleiding tot 'Strobist' fotografie - lees meer...

Met strobist fotografie kun je de perfecte lichtsetting creëren. In deze bonusles nemen we een kort kijkje in de keuken van strobist fotografie.

cursusboek_foto2.png
 

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 7 lessen die allemaal circa 1 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 7 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 
Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je met vrij eenvoudige middelen, toch heel veel kunt realiseren. Natuurlijk heb je wel de nodige basisvaardigheden nodig, maar je hoeft geen dure opstellingen en apparatuur aan te schaffen, om toch de gewenste effecten te krijgen.
— Jim N. over de cursus fotograferen, deel 2

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
persoonlijke begeleiding.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€19,25 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw foto’s? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Ron de Gruyl voor 25 euro.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!