Leer alles over wijsbegeerte en verplaats je in de grote Westerse filosofische denkers

Waarom Etadoro?

 • Voordelige cursussen al vanaf 55 euro

 • Ervaren en betrokken trainers

 • Direct starten en in je eigen tempo

 • Niet tevreden, geld terug (binnen 14 dagen na aankoop)

Tijdelijk voor slechts 55 euro!

Over de trainer John de Graaf

John de Graaf heeft aan de Rijksuniversiteit Utrecht filosofie gestudeerd. Vanaf de jaren negentig is hij als docent verbonden aan de Utrechtse volksuniversiteit. John geeft cursussen en lezingen over filosofie en aanverwante onderwerpen, zoals wetenschap en politiek. 

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen met een interesse in filosofie en een behoefte tot verdieping. Gestimuleerd door de genuanceerde en erudiete kijk van filosoof John de Graaf word je uitgedaagd om vooral zelf te blijven nadenken. Reis door de filosofie is voor iedereen die zich wil verdiepen in de grote vraagstukken van het leven.

Wat leer je in deze cursus?

Deze cursus geeft een inleiding in de Westerse filosofie over de volle breedte. Per les komen de belangrijkste stromingen, opvattingen en theorieën aan bod. Aan de hand van het gedachtengoed van de belangrijkste grote denkers van de afgelopen eeuwen, zoals Socrates, Sartre en Spinoza, krijg je inzicht in de belangrijkste hoofdvakken: logica, wetenschapsleer, metafysica, antropologie, ethiek en politieke filosofie.

Doe nu de proefles en krijg een goed beeld van de cursus.

 

 

De cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken:

 1. Wat is filosofie?

 2. Logica

 3. Kennis- en Wetenschapsleer

 4. Metafysica

 5. Filosofische antropologie

 6. Ethiek

 7. Politieke filosofie

Wat je kunt verwachten per hoofdstuk

Na een algemene oriëntatie in de eerste les, starten we eerst met de logica. Want die is van essentieel belang voor correct filosofisch en ook wetenschappelijk denken en redeneren. Dan volgt in les drie een kijkje in de keuken van de kennis- en wetenschapsleer. Daarin wordt de inhoud van ons denken verkend.

Na deze kennismaking met het zelfonderzoek van de filosofie begint de Reis door de werkelijkheid zelf. We gaan verder met metafysica: de leer van alles wat er is, van de kleinste deeltjes tot het hele heelal.

De overige drie bestemmingen gaan over onszelf: de mens! Eerst de filosofische antropologie, waarin we naar de essentie van onszelf op zoek gaan. De volgende bestemming is de ethiek. We gaan het hebben over goed en kwaad, waarden en normen, zeden en gewoonten. En in de laatste les over politieke filosofie komen we aan op onze droombestemming: Utopia, het paradijs. 

 
De cursus is mijns inziens voor iedere leek op dit gebied goed te begrijpen. De reacties c.q. feedback van de heer John de Graaf waren helder, positief én leerzaam. Cijfer 9.
— De heer P. Thevissen over de Etadoro-cursus Filosofie

Deze online cursus kost tijdelijk slechts 55 euro!

De eerste stap is het aanmaken van een persoonlijk Etadoro account. Dit account gebruik je voortaan om in te loggen bij je cursus.

Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je kiezen welke cursusopties je wilt bestellen, zoals het cursusboek. Daarna ga je door naar stap 2: de betaling van je cursus.

Na betaling kun je direct met de cursus beginnen.

Bestel ook het Etadoro cursusboek

Je kunt er ook voor kiezen om het cursusboek bij de cursus te bestellen: handig als naslagwerk en om aantekeningen te maken.
De kosten voor dit boek bedragen €14,95 (exclusief verzendkosten á €3,95). 

Overige informatie

Na afloop van de cursus kun je het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.