Schilderen. Van schets tot schilderij

Wanneer beschikbaar?

De cursus is vanaf 5 maart beschikbaar.

Over trainer Paul Balk

Paul Balk houdt zich al 30 jaar bezig met de schilderkunst. Hij maakt schilderijen en ontwikkelt projecten vanuit de beeldende kunst voor het onderwijs. Daarnaast is hij lange periode artistiek leider geweest van een stichting die met beeldende kunst projecten in de openbare ruimte bijgedragen heeft aan een kwalitatieve en inspirerende leefomgeving.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen die de beginselen van de schilderkunst wil leren kennen én toepassen. Voorkennis is niet nodig, maar is ook geen belemmering; de cursus is geschikt voor alle niveaus.

Wat leer je in deze cursus?

De cursus neemt je mee langs alle facetten van het schilderen: van houtskool tot acrylverf, van stilleven tot portret, zwart-wit, kleur en zelfs hoe je thuis verf kunt maken. Je leert niet alleen de basistechnieken van het schetsen en schilderen, maar vooral ook kijken. Je krijgt inzicht in alle beeldaspecten van de visuele werkelijkheid. De vragen naar hoe een werk is gemaakt, wat de keuzes zijn geweest die de maker heeft gemaakt, hoe het onderwerp behandeld is, wat de maker wil zeggen, wat hij of zij je wil laten ervaren; je zal ze op nieuwe wijze kunnen beantwoorden.

Wat kost deze cursus?

Deze cursus kost 55 euro. Je kunt tevens een cursusboek bestellen voor 14,95 euro (exclusief verzendkosten). Daarnaast is er persoonlijke begeleiding van trainer Paul Balk beschikbaar voor 25 euro. Je krijgt dan persoonlijke feedback van de trainer op je opdrachten en antwoord op je vragen.

Om snel van start te gaan, kun je een startersset acrylverf van Oudt Hollandse bestellen. Zo hoef je niet zelf op zoek naar verf van de juiste kwaliteit maar kun je meteen aan de slag.