Inleiding in kunstgeschiedenis 

Wanneer beschikbaar?

De cursus is later deze week beschikbaar!

Over de trainer Jana Waarts

Jana Waarts heeft kunstgeschiedenis en cultuurwetenschappen gestudeerd. Zij is o.a. verbonden aan de HOVO als docent en heeft een grote betrokkenheid bij diverse musea en instellingen.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen met een (beginnende) interesse in kunstgeschiedenis. Je maakt in deze cursus kennis met de unieke waarde van Kunst en Cultuur en het erfgoed dat ons door de eeuwen heen is aangereikt en uitgedaagd. 

Wat leert u in deze cursus?

Deze cursus is een inleiding in kunstgeschiedenis. Het is een reis door de Westers kunst- en cultuurgeschiedenis die start met de bakermat van de Westerse beschaving, namelijk het oude Griekenland. Het eindigt bij één van de grootse tijdperken van Europa, de Renaissance, met kunstenaars als Albrecht Dürer, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo en Pieter Brueghel. De periode hierna wordt behandeld in de vervolgcursus.

Per les worden de belangrijkste werken behandeld die bij uitstek bepaalde stromingen, stijlen of opvattingen representeren. Ook leer je kijken naar de betekenissen en de verhalen die vaak via symbolen in kunstwerken zijn vastgelegd. Met de inzichten van docente Jana Waarts zul je de wereld om ons heen beter begrijpen. 

Wat kost deze cursus?

Deze cursus kost 55 euro. Je kunt tevens een cursusboek bestellen voor 14,95 euro (exclusief verzendkosten) en persoonlijke begeleiding voor 25 euro.