icon1.png
2.png
3.png
telefoon (1).png

Bewust assertief. Boost je zelfvertrouwen in 5 stappen.

Deze cursus kost €69,95

Nu met gratis cursusboek

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus start je met het vergroten van je zelfbewustzijn. Dit doe je in de eerste plaats door innerlijke rust te cultiveren. De diverse technieken uit Riet's boek (inbegrepen bij de cursus) die aan bod komen zullen je daar bij helpen. Naast de weldaad die ‘rust’ je geeft, krijg je ook een ruimer perspectief ten aanzien van situaties of intermenselijke relaties waar je verandering in wil brengen. Je leert communiceren op een manier dat er naar je geluisterd wordt, met respect voor jezelf en voor de ander. Kortom, een boost voor je zelfvertrouwen.

Over trainer Riet Indigne

Riet is psychotherapeut en reeds 20 jaar actief als assertiviteitstrainer. Zij inspireert, coacht en begeleidt mensen om de rust, het vertrouwen en de kracht in zichzelf terug te vinden. Haar visie is dat iedereen elke dag opnieuw kan kiezen op het leven op een kwalitatieve manier te leiden, met de regie in eigen handen. Riet is niet alleen erg ervaren, ze is ook erkend bij verschillende instanties: 

  • V.V.T.I.V: Vlaamse vereniging voor therapeuten in de interactionele vormgeving

  • I AM/ See True: Vereniging Mindfulness

  • EAIP: European Association of Integrative Psychotherapy

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. Misschien herken je jezelf wel in een van volgende ongemakken?

  • Je hebt een gevoel dat je opgebrand bent;

  • Je ervaart lichamelijk spanning of stressklachten;

  • Je geraakt regelmatig emotioneel uit balans;

  • Je wil je leiderscapaciteiten vergroten;

  • Je bezwijkt gemakkelijk onder de druk van je omgeving;

  • Je komt onvoldoende op voor je noden en behoeften;

  • Je zou graag anders/beter willen communiceren.

Dan past deze cursus zeker bij jou. Deze cursus helpt je om stap voor stap de kracht te vinden die al levenslang in jou verscholen ligt.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png
 
Riet+logo-vmbn.png
Riet+EAIPP.png

1. Word de regisseur van je leven - lees meer...

Deze cursus is namelijk bedoeld om die veranderingen in je leven aan te brengen die je een toekomst geven zoals jij die regisseert. In deze eerste les bekijken we nader wat jou nu maakt tot wie je bent.

2. Stap 1: Pak je stress aan - lees meer...

Hier starten we met de eerste stap van het stappenplan, omgaan met stress. Je doet kennis op over spanning en ontspanning, emoties en stress. En natuurlijk belangrijke handvatten hoe hier beter mee om te gaan.

3. Stap 2: Omgaan met emoties - lees meer...

Nadat we in de vorige les gekeken hebben naar stress, is het nu tijd om meer te weten te komen over emoties. Hoe bereik je een emotioneel evenwicht? Hoe staan hart en hersens met elkaar in verbinding? En natuurlijk geef ik je oefeningen om een betere balans te vinden.

4. Stap 3: Non-verbaal communiceren - lees meer...

In les 4 ga je aan de slag met het onderwerp communiceren, en dan specifiek non-verbaal communiceren. Hoe je spreekt, hoe je stem klinkt, daar ben je je vaak van bewust. Maar hoe zit het met de signalen die je lichaam, je houding, je gezicht uitzenden?

5. Stap 4: Je grenzen voelen een aangeven - lees meer...

Les 5 gaat over persoonlijke grenzen. Om bewust assertief in het leven te staan, is het van belang dat ook jij weet waar jouw grenzen liggen en hoe je die bewaakt. In deze les gaan we daarom samen op zoek: waarom je grenzen nodig hebt, hoe je ze overbrengt op anderen, hoe je een krachtig stopsignaal kunt afgeven. Een belangrijke stap naar kracht en zelfvertrouwen!

6. Stap 5: Evenwichtig communiceren - lees meer...

In deze laatste les ga je aan de slag met communicatiestijlen. Als het je lukt om met mijn hulp evenwichtig te communiceren, ben je alweer een hele stap dichter bij een assertieve levenshouding.

boek-riet-indigne.jpg

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 6 lessen die allemaal circa 1 tot 2 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 6 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

cursus.png
cursusboek.png
icon.png
bijeenkomst.png
9.png

Online cursus: deze online cursus kost €69,95 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: het cursusboek is inbegrepen bij deze cursus. Je hoeft het boek niet apart te bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw opdrachten? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Riet Indigne voor 30 euro.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

Sequence 02.gif
icon 4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.nl of bel 035-6925210. We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je nog meer lezen over Etadoro? Bekijk hier onze studiegids. 

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!